WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 26 augustus 2012

EXCLUSIEF MEUBILAIR | STIJLMEUBELEN met SNIJWERK | EXCLUSIEVE MEUBELMAKERIJ | Exclusief maatwerk voor meubilairEXCLUSIEF MAATWERK voor MEUBILAIR


  

Sinds de oprichting  van zijn bedrijf in 1992, is ornamentsnijder  Patrick Damiaens  een vaste waarde geworden en heeft een reputatie verworven  in het ontwerpen , de reconstructie, het vervolledigen en het uitvoeren van alle houtsnijwerken en ornamenten .

Steeds weer is elke creatie , meubel of uitvoering  uniek en wordt geen tweede keer op identiek dezelfde wijze vervaardigd.

Zo krijgt elke meubel een tijdloze en exclusieve uitstraling en zal steeds een bepaalde waarde blijven uitstralen voor mensen die hun interieur willen sieren met de hoogste graad van handwerkskunst.

Voorkant TV Meubel

Samen met een TOP-kunstmeubelmaker in Nederland werd dit uniek meubel ontworpen en vervaardigd.Hij ontwierp de constructie en verhouding en ik kreeg inspraak over de decoratie.
In de woonkamer van de opdrachtgever stond een antiek meubel Engelse stijl, dit antiek meubel zou gaan dienen als basis en inspiratiebron bij de creatie van ons meubel.

De eis of wens van de klant was, dat ons TV-meubel in deze kamer zou bijgezet worden en zo een eenheid zou vormen met de reeds bestaande meubelen.
Het meubel zou vrijstaand in de woonkamer komen te staan ,uit Cuba-mahonie gemaakt worden en dat er een elektronische lift aanwezig is om zijn tv-flatscreen  te kunnen verbergen.

Met een afstandsbediening kan hij de tv verbergen , gelijktijdig schuift één van de  panelen opzij  op deze plaats bevind zich één van de geluidboxen van de installatie. Achterkant TV-meubel

Het snijwerk is dus (identiek) als het antieke meubel. Er mogen dus geen te grote veranderingen in het karakter van de ornamenten aanwezig zijn.

Het hang-en sluitwerk is een exacte copie van het origineel, en werd door een juwelier perfect nagemaakt . Het procede bestaat erin, dat het origineel dmv speciale mallen gegoten word en verguld. 

Dit exclusief meubel werd voor een klant gemaakt in Zwitserland.Geen opmerkingen:

Een reactie posten