WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 16 september 2012

BETIMMERING MET SNIJWERK | Houtsnijwerk voor wandbetimmeringen | LEEFKAMER met gesneden boiserieën

Patrick Damiaens
Houtornamentist

Wandbetimmeringen met snijwerk


Houtornamentist Patrick Damiaens is gespecialiseerd in het maken van betimmeringen met ornamenten en snijwerk. Wij ontwerpen voor u wandbetimmeringen op maat, uw eigen gepersonaliseerde wensen, of dit nu in gotisch, 17de of in de 18de Eeuwse decoratie stijl is.


Een leefkamer met gesneden wandbetimmeringen voegt karakter en warmte aan uw huis. Massief eiken gesneden, gesculpteerde panelen maken een kamer, bibliotheek of studiekamer uitnodigend, uniek en groots.
Een brede waaier van toepassingen in dienst van sfeer, comfort, functie, elegantie en...decoratieve verbeelding. 
Restauratie wandbetimmering
De creatie van een gesneden betimmering begint aan de tekentafel, steeds vertrekkend vanuit een samenwerkend gedachtegoed met de klant.
Een van zijn specialiteiten is Luikse sculptuur en meubilair.”Het is onderdeel van de in deze regio veelvoorkomende totaaldecoratie inde achttiende eeuw". Belgische Limburg behoorde toen tot het Prinsbisdom Luik . 

De Luikse stijl’ is een lokale interpretatie van de Franse hofstijlen, maar steeds met eigen karakter en identiteit in de uitvoering. Zo is de Luikse ornamentiek gedetailleerder en verfijnder.”
Gesneden wandbetimmering

betimmering met gesneden muziek-trofee

Dit betekent onder meer dat de houtornamentist-Ornamentsnijder heel creatief moet zijn om het juiste karakter en de expressie vast te leggen. 
Ook resulteert dit in decoratieve toepassingen die nooit te zwaar overkomen , eerder geraffineerd. “Door die verfijning is het een heel delicate job. 
Ik werk meestal in een houtdikte van 2,5 tot 5 millimeter.” ( voor meubilair) Voor een wandbetimmering is dat tussen de 1,5 tot 2 cm.

Zelf heb ik me toegelegd in het ontwerpen , versieren en snijden van ornamenten en werk nauw samen met hoogopgeleide vakmensen die het constructieve deel voor zich nemen. 
Een eigen fabrikaat volgt de voedingsbodem van deze samenwerking, het eindproduct is de grote uitdaging.Atelier Patrick Damiaens staat voor

 -ornamenten en houtsnijwerk voor wandbetimmeringen
  -100% maatwerk in samenspraak met de klant
 -Tijdloze, sfeervolle en unieke ontwerpen
 -Natuurlijke, kwalitatieve ontwerpen en  materialen
 -Uniek gepersonaliseerd vakmanschap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten