WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 15 oktober 2012

CURSUS HOUTSNIJDEN in LIMBURG | Avondopleiding houtsnijden | AVONDSCHOOL HOUTSNIJWERK

Patrick Damiaens

Ornamentsnijder

OPLEIDING PROFESSIONEEL ORNAMENTSNIJDER EN HOUTSCULPTEUR

 

 Reeds een 15-tal jaar geef ik professionele cursussen en opleidingen in de creatie en het snijden van ornamenten.

Deze cursus – opleiding houtsculptuur  - Luikse ornamenten wordt reeds enkele jaren met groot succes in Tongeren , (Belgisch Limburg) aangeboden.   
De  lokalen van SYNTRA –Tongeren hebben de juiste infrastructuur, voorzien met al de nodige slijpmachines, machinepark (Hegner decoupeerzagen,lintzagen ,etc…. )


Door deze professionele aanpak heeft de cursist  dan ook het gevoel dat deze opleiding serieus genomen wordt.  Reliëf-snijden, ornament- en letter-snijden, Luikse Sculptuur, figuur-snijden, ... het is maar een greep uit de vele mogelijkheden. 

Onze Cursisten komen van overal vandaan, uit beide Limburgen ,Provincie Antwerpen en Brabant ,Aken (Duitsland) , franstalig België, zelfs van Gent en Antwerpen Stad.

In deze 2-jarige opleiding Hout-ornamentsnijder leer je de diverse technieken beheersen.


Na deze ondernemersopleiding van 2 jaar bestaat ook nog de mogelijkheid om eventuele bijkomende cursussen te volgen, zoals extra tekenlessen, modeleren met klei of plasticine of zelfs de mogelijkheid zich te specialiseren in andere specifieke snij-technieken.

Het werk van een cursist

Elke oefening of techniek word door mij persoonlijk in hout uitgevoerd , van deze houten paneeltjes of voorbeelden worden silicone mallen gemaakt ,zodat de cursist de mogelijk heeft  van deze mallen gebruik te maken. 
Het maken van gipsafdrukken

De gipsafgietsels  zijn een belangrijke bron van inspiratie voor de cursist , want men leert niet alleen houtsnijden door het daadwerkelijk te doen, maar ook door  voortdurend geconfronteerd te worden met voorbeelden en vormgeving. 

In ons atelier zie je dan ook veel afgietsels en voorbeelden ophangen die kunnen dienen als inspiratie .
Er is geen voorkennis vereist.

Doelgroep

Iedereen die professioneel aan de slag wil als ornamentsnijder- houtsculpteur of allen die zich beroepshalve wensen te heroriënteren, maar geen vooropleiding heeft genoten.
Gezien de praktische aard van de cursus kunnen slechts 12  kandidaten worden toegelaten, reserveer dus tijdig! De volgorde van betaling is meteen ook de volgorde van inschrijving.Hier is een impressie van ons houtsnijders atelier

 Cursusjaar 2012-2013

Cursus houtsnijden op Zaterdagvoormiddag

Cursus houtsnijden op Donderdagavond

 Voor  meer informatie http://www.patrickdamiaens.be

opleiding houtsnijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten