WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

vrijdag 7 december 2012

Historisch houtsnijwerk | Ornamenten in hout voor Historische gebouwen | RESTAURATIE HISTORISCHE GEKLASSEERDE GEBOUWEN

Patrick Damiaens
Restauratieatelier- Historisch Houtsnijwerk
 

De restauratie van 'De oude Kapelanij' in Dilsen, geklasseerde gebouwen
Restaurant VIVENDUM

De eigenaar van het pand vroeg me om restauratie van het historische gedeelte (hout)te coördineren en er werd mij gevraagd de juiste interieur specialisten te contacteren. En zo hebben deze individuele vakmensen in samenwerking  met het houtsnijatelier Patrick Damiaens dit pand zijn oude charme teruggegeven.

Het tekenwerk en de ontwerpen , het snijden van de lijsten (Doucine) van de deuren en schouwen werd door ons atelier uitgevoerd .Er werd rekening gehouden met de vormen van het lijstwerk, er mocht niet afgeweken worden van de nog 2 bestaande schouwmantels in het gebouw.


Restauratie St-Annakerk in Brugge, historische gebouwen.
Het restaureren van kerkmeubilair, lambrisering, preekstoel, biechtstoel , ... is vaak noodzakelijk voor het behoud van ons patrimonium.
Het is onze plicht, deze meubelen die soms honderden jaren oud zijn en vaak erg beschadigd zijn, te conserveren voor de volgende generaties. Enkele voorbeelden
Reconstructie en restauratie historisch meubilair
Belangrijk meubilair  en waarbij nog restanten overblijven van beeldhouwwerk of een verdwenen constructie die oorspronkelijk aanwezig was op het meubel kunnen na , op basis van foto's, documenten , markeringen en karakter van de overblijfselen en na historisch onderzoek terug gereconstrueerd worden . We letten altijd op  dat het oorspronkelijk karakter van het stijlmeubel bewaard blijft.


http://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten