WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

dinsdag 5 februari 2013

11de NACHT VAN DE GESCHIEDENIS | Davidsfonds Maaseik | MAASEIK | Pearls of Craftsmanship | Nacht van de Geschiedenis

Davidsfonds Maaseik
Op dinsdag 19 maart 2013:
11de Nacht van de Geschiedenis: ‘Vakmannen en –Vrouwen?’.

In Maaseik richten we onze aandacht altijd op het rijke erfgoed van de stad, waarin we elk jaar elementen uit de historische leefwereld evoceren. Ervaren gidsen vertellen tijdens geleide wandelingen en bezoeken, beslagen geschiedkundigen geven voordrachten en enthousiaste acteurs vergasten u op een theatersketch.
 

Dit jaar geven wij een aantal gerenommeerde, artistieke ambachten een podium. De 11de Nacht van de geschiedenis draagt het thema
 ‘Vakmannen en -vrouwen?'.

Davidsfonds Maaseik Stelt voor 
'Pearls of Craftsmanship'

Het kwaliteitslabel  'Pearls of Craftsmanship' promoot het vakmanschap van hoge kwaliteit van haar zorgvuldig uitgekozen leden en hun unieke bedrijven. Het zijn uiterst bekwame vaklui die naast een bijzondere artisanale kennis van historisch gegroeide traditionele toepassingen, het vermogen bezitten om deze vakkennis ook te vertalen naar eigentijdse originaliteit.

Davidsfonds Maaseik, de Pater Sangerskring, het Documentatiecentrum Maaseik, de Gidsenbond en Speelgroep Van Eyck laten u kennis maken met een groep van vakmensen die van duurzaamheid en traditie hun passie hebben gemaakt. Zij zijn onze gasten op de 11de Nacht van de geschiedenis in Maaseik.

Peter Croonenberghs, brouwingenieur, leert ons over het brouwersvak en trakteert ons met Jan Van Eyckbier.Waar? In verschillenden panden van de historische binnenstad en in Zaal Van Eyck, tussen 18.00 en 22.00 uur.

!! Belangrijk: Het aantal inschrijvingen is beperkt

Inschrijven: t.e.m. 17 Maart 2013 via +32 89 56 74 40 of maaseik@davidsfonds.net

http://www.pearlsofcraftsmanship.com
 De 7 deelnemers aan de 11de Nacht van de geschiedenis.

Nacht van de Geschiedenis 2013

Angel Barrero,  Marmertechnieken   Website

A CE SOIR, Maatpakken en Hoeden Website

Atelier Tratteggio, Kunstrestauratie Website

Eddie Van Hoef, Schilderkunst Website

Emysfeer, Stoffeerster Website

Mestrom, Kroonluchters Website

Patrick Damiaens, Houtornamentist, houtsnijwerk Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten