WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

vrijdag 22 maart 2013

The European Fine Art Fair | TEFAF 2013 | Kunst en Antiekbeurs van Maastricht | Maastricht Art Fair

Patrick Damiaens
Ornamentsnijder 

Bezoek aan TEFAF 2013
Maastricht (NL)

The European Fine Art Fair , 
The TEFAF

Tefaf 2013
In dit Blog item bezoeken we de TEFAF in Maastricht , laten we gerust zeggen het jaarlijkse wederkerend evenement  waar wereldwijd reikhalzend  naar uitgekeken word. Ik mag echt van geluk spreken dat het voor mij maar 25 minuten rijden is naar Maastricht en de Tefaf.
  Op de TEFAF worden 's werelds mooiste en duurste schilderijen, beelden en juwelen tentoongesteld aan potentiële kopers. De beurs is onderverdeeld in negen secties: Paintings, Antiques, Modern, Design, Paper, Classical Antiquities, Manuscripts, Showcase en Business Pavillion.
Er nemen 260 kunst-, antiek- en designhandelaren deel uit 16 landen: Argentinië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Korea, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Uruguay en Zwitserland.


De beurs heeft een grote internationale faam op het gebied van oude meesters. Ongeveer 80% van het wereldaanbod is jaarlijks te vinden op TEFAF. Hetevenement trok in 2012 (25 ste Editie) ruim 73.000 bezoekers uit 55 landen.

De organisatoren verzekeren zich van de kwaliteit, conditie en de authenticiteit  van de geëxposeerde kunstwerken door alle werken vóór de beursopening te laten keuren door een team van plusminus 170 experts, onderverdeeld in circa 28 commissies, waarbij ook het Art Loss Register betrokken wordt.

TEFAF 2013 Mallett London


WEBSITE TEFAF  http://www.tefaf.com

Het voor de ornamentsnijder - houtsnijder belangrijk  veel documentatie,  voorbeelden en foto's te verwerven , deze bron van inspiratie kan later geraadpleegd worden bij een eventuele restauratie of reconstructie van ornamenten. Bij de creatie en tekenen van een nieuwe ornamenten en stijlcomposities  is een uitgebreide bibliotheek van boeken en foto's echt noodzakelijk, deze informatie geeft de ornamentsnijder een grotere vrijheid bij het tekenen. 
Veel informatie (foto's) draagt ook bij dat de houtornamentsnijder een groter palet van van vormen en karakters kan raadplegen. En dit samen met een grote hoeveelheid gipsafdrukken en houten voorbeelden ben je  al goed op weg .

Hier volgen enkele mooie ornamenten, gesneden spiegels ,kaders en kunstwerken die ik op TEFAF 2013 gefotografeerd heb.
Misschien ook voor u wel een bron van inspiratie.

Een vergulde trofee opgedragen aan Sefferin Nelson (1739-97)


Het ivoren reliëf hieronder afgebeeld was mijn persoonlijke favoriet dit jaar op de TEFAF.
Ik werd er even stil van...http://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten