WELKOM OP MIJN BLOG

Dit is een plaats waar u geconfronteerd wordt met uw zoektocht naar personalisering en uniek vakmanschap, en waarbij u kennis kan maken met iemand, die van duurzaamheid en traditie zijn passie gemaakt heeft.

maandag 1 april 2013

RESTAURATIE WANDBETIMMERING | Restauratie Houtsnijwerk | Restauratie lambrisering | ANTIEKE BOUWMATERIALEN

 Wandbetimmering voor de restauratie
Patrick Damiaens
Ornamentsnijder

Restauratie
Lambrisering -
Wandbetimmering

Restauratie van Historische - Antieke Bouwmaterialen - Dessus de Porte

Deze schilderijenkamer - wandbetimmering - muurkasten is uit eikenhout vervaardigd en gesneden in de Lodewijk XV-stijl, opvallende vergulde rocaille motieven die samen met een centraal geplaatste muziek troffee de meest opvallende ornamentale decoraties zijn in deze compositie. 
Ze is afkomstig uit een voormalige manoir in de omgeving van Tours, Frankrijk. 
De schilderijen boven de deuren van de muurkasten stellen diverse 18de eeuwse lieflijke dorpsscenes voor.
De panelen of 'Dessus de porte' die boven de ingangen van deze kamer hingen, was er enkel het bovenste gedeelte van het paneel bewaard gebleven. We konden dus niet weten hoe het origineel er daadwerkelijk heeft moeten uitgezien hebben. 

Belangrijk was bij de reconstructie-restauratie van deze 'dessus de porte' panelen, dat de bijgemaakte delen hetzelfde karakter zou krijgen als de rest van de wandbetimmering .
Deze lambrisering - wandbetimmering werd gerestaureerd - gereconstrueerd voor Architectural Antiques Theo Evers uit Hoensbroek (NL).
 
De planning is dat deze kamer ingebouwd wordt in een residentie te Moskou. Wandbetimmering - boiserie - Dessus de Porte na Restauratiehttp://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen