WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 1 april 2013

RESTAURATIE WANDBETIMMERING | Restauratie Houtsnijwerk | Restauratie lambrisering | ANTIEKE BOUWMATERIALEN

 Wandbetimmering voor de restauratie
Patrick Damiaens
Ornamentsnijder

Restauratie
Lambrisering -
Wandbetimmering

Restauratie van Historische - Antieke Bouwmaterialen - Dessus de Porte

Deze schilderijenkamer - wandbetimmering - muurkasten is uit eikenhout vervaardigd en gesneden in de Lodewijk XV-stijl, opvallende vergulde rocaille motieven die samen met een centraal geplaatste muziek troffee de meest opvallende ornamentale decoraties zijn in deze compositie. 
Ze is afkomstig uit een voormalige manoir in de omgeving van Tours, Frankrijk. 
De schilderijen boven de deuren van de muurkasten stellen diverse 18de eeuwse lieflijke dorpsscenes voor.
De panelen of 'Dessus de porte' die boven de ingangen van deze kamer hingen, was er enkel het bovenste gedeelte van het paneel bewaard gebleven. We konden dus niet weten hoe het origineel er daadwerkelijk heeft moeten uitgezien hebben. 

Belangrijk was bij de reconstructie-restauratie van deze 'dessus de porte' panelen, dat de bijgemaakte delen hetzelfde karakter zou krijgen als de rest van de wandbetimmering .
Deze lambrisering - wandbetimmering werd gerestaureerd - gereconstrueerd voor Architectural Antiques Theo Evers uit Hoensbroek (NL).
 
De planning is dat deze kamer ingebouwd wordt in een residentie te Moskou. Wandbetimmering - boiserie - Dessus de Porte na Restauratiehttp://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten