WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

dinsdag 14 mei 2013

HANDMADE IN BELGIUM | Belgisch Vakmanschap Label | Houtornamentist Patrick Damiaens is een Handmade in Belgium Label


Patrick Damiaens
Houtornamentist


HANDMADE IN BELGIUM

'Belgisch Vakmanschap'
 ' De laatste voltijdse houtornamentist van Vlaanderen '
Patrick Damiaens behoort tot een uitstervend ras. Hij is de laatste voltijdse houtornamentist van Vlaanderen, gespecialiseerd in authentiek Luiks houtsnijwerk. Een job waar je monnikengeduld bij nodig hebt. 
“Maar iemand moet nu eenmaal het historische erfgoed van ons land in ere houden.”

Patrick Damiaens, Handmade in Belgium
Handmade in Belgium Label
Belgisch vakmanschap
'Handmade in Belgium'Je ziet het steeds vaker, de hedendaagse consument die op zoek gaat naar authentieke, unieke kwaliteitsproducten.
Maar al te vaak worden in deze  consumptiemaatschappij de termen ‘ambachtelijk’, ‘artisanaal’ en kwaliteit te pas en te onpas gebruikt bij het promoten van allerhande producten. 
Al sinds 1992 staat het atelier van Patrick Damiaens  garant voor het  échte ambachtelijke Belgische vakmanschap, het is een begrip in binnen en voornamelijk buitenland geworden. 

Ons bedrijf heeft door de jaren heen respect en een reputatie verworven  in het ontwerpen , de reconstructie en het uitvoeren van alle houtsnijwerk en ornamenten en dit uit alle stijlperiodes. 
Het is een 'Handmade in Belgium Label ' Belgisch authentiek vakmanschap en daar zijn we trots op. 
 
Steeds weer is elke creatie , meubel of uitvoering  uniek en wordt geen tweede keer op identiek dezelfde wijze vervaardigd.
Zo krijgt elke meubel een tijdloze en exclusieve uitstraling en zal steeds waarde blijven uitstralen voor mensen die hun interieur willen sieren met de hoogste graad van vakmanschap.

 Ontwerp en artisanale vervaardiging van 
houtsnijwerk en ornamenten

Handmade in Belgium, Patrick Damiaens


Pearls of Craftsmanship’ promoot  traditioneel vakmanschap van hoge kwaliteit , zorgvuldig uitgekozen leden, stuk voor stuk unieke bedrijven . Ondersteunt  uiterst bekwame vaklui  met een bijzondere artisanale kennis  met historische gegroeide traditionele toepassingen ,maar ook met eigentijdse originaliteit.

Handmade LabelGeen opmerkingen:

Een reactie posten