WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 8 juli 2013

Zitbankje met cabriolepoten | Bankje aan voeteneind bed | Ambachtelijk vervaardigde zitbank


Patrick Damiaens - Ornamentsnijder
Exclusief zitmeubilair
 
Een klassiek zitbankje op maat gemaakt geeft uw slaapkamerinrichting een glamoureuze en tijdloze uitstraling.
Dit in massief in eikenhout vervaardigde bankje met cabriolepoten is bedoeld om aan het voeteinde van het bed geplaatst te worden.
Het zitbankje is in de landelijke Louis XV stijl vervaardigd ( 1730-1760).
De meeste nieuwe typen zitmeubelen, die in de 18de eeuw ontstaan, zijn in de hedendaagse interieurinrichting niet meer weg te denken.
Groot was de verscheidenheid in vorm en benaming.  Verschillende nieuwe typen zitmeubilair doen hun intrede, die zich kenmerken door de comfortabele vormen en kostbare stoffering.
Een der grootste veranderingen aan het zitmeubel uit deze periode is het totaal ontbreken van H- of X-vormige verbindingen tussen de poten.
De poten waren slank en vertoonden een fraaie S-vormige buiging terwijl zij zacht vloeiend in de fijn gebogen voor- en zijregels overgingen, welke buiging gevolgd werd door de vaste bekleding, die op de regels was bevestigd.

Bank voor voeteneind bed

Zitbankje voor voeteneind bed
Ik laat u even kennis maken met enkele foto's :

Het sculpteren van de potenZitbankje met cabriolepoten

 Bankje aan voeteneind bed

http://www.patrickdamiaens.be

Handmade in Belgium Label

1 opmerking: