WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

donderdag 10 oktober 2013

CURSUS HOUTSNIJDEN | Ornamentsnijden | Syntra TONGEREN | Het cursusjaar houtsnijden 2013-2014

Cursus houtsnijden

 Cursus houtsnijden - Ornamentsnijden

Heb je zin een creatief en technisch hoogstaande opleiding te volgen?
Misschien is houtsnijden - Ornamentsnijden wel iets voor jou. Deze tweejarige opleiding met uitbreiding tot eventuele specialisatiejaren, geeft je een goed beeld van de verschillende stappen in het snijden en uitwerken van ornamenten en decoratieve panelen volgens bepaalde meubelstijlen.

Reeds vele jaren geef ik deze cursus aan gepassioneerde en geïnteresseerden, die zich willen verdiepen in deze complexe materie. De cursisten beginnen met eenvoudige oefeningen, architecturale motieven, een kerfsnede en simpele bloemmotieven. 
De moeilijkheid en complexiteit van de oefeningen wordt geleidelijk opgevoerd en aangepast aan de individuele mogelijkheid en wensen van de cursist. De cursist maakt kennis met verschillende soorten grondstoffen, handgereedschappen en werktuigen. Je leert verschillende houtsnijtechnieken en de toepassing ervan. 

Wil je verwittigd worden op het moment dat er een nieuwe reeks geprogrammeerd wordt? Schrijf je dan in op de wachtlijst.

Dit zijn enkele foto's van het atelier en cursisten 
houtsnijden - ornamentsnijden van het cursusjaar 2013-2014.


Cursus houtsnijden in Tongeren ,2013-2014.


1ste jaars Cursisten Houtsnijden

Het snijden van een strik in lindehout, de voorbereiding.
VOOR MEER INFORMATIE:
Patrick Damiaens
http://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten