WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

donderdag 20 maart 2014

TEFAF 2014 | Maastricht weer het centrum van de kunstwereld | European Fine Art Fair (TEFAF)
Patrick Damiaens
Ornamentsnijder


The TEFAF,
Maastricht, centrum van de kunstwereld
 
Tefaf Maastricht 2014. Van vrijdag 14 t/m zondag 23 maart 2014 is Maastricht weer het centrum van de kunstwereld, want dan vindt in MECC Maastricht  The European Fine Art Fair (TEFAF) plaats, dé toonaangevende kunst- en antiekbeurs in de wereld.

TEFAF 2014

THE TEFAF

In dit Blog item bezoeken we de TEFAF in Maastricht , laten we gerust zeggen het jaarlijkse wederkerend evenement  waar wereldwijd reikhalzend  naar uitgekeken word. Ik mag echt van geluk spreken dat ik maar 20 min. rijden van Maastricht en dus ook van de TEFAF af woon.
Op de TEFAF worden 's werelds mooiste en duurste schilderijen, beelden en juwelen tentoongesteld aan potentiële kopers. De beurs is onderverdeeld in negen secties: Paintings, Antiques, Modern, Design, Paper, Classical Antiquities, Manuscripts, Showcase en Business Pavillion.

Tefaf 2014 | The European Fine Art Fair

Er nemen 260 kunst-, antiek- en designhandelaren deel uit 16 landen: Argentinië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Korea, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Uruguay en Zwitserland. 
De beurs heeft een grote internationale faam op het gebied van oude meesters. Ongeveer 80% van het wereldaanbod is jaarlijks te vinden op TEFAF. Het evenement trok in 2013 (26 ste Editie) ruim 75.000 bezoekers uit 55 landen.

De organisatoren verzekeren zich van de kwaliteit, conditie en de authenticiteit  van de geëxposeerde kunstwerken door alle werken vóór de beursopening te laten keuren door een team van plusminus 170 experts, onderverdeeld in circa 28 commissies, waarbij ook het Art Loss Register betrokken wordt.

WEBSITE TEFAF  http://www.tefaf.com

De TEFAF 2014
In de 27 jaar sinds haar ontstaan in 1988, heeft The European Fine Art Fair zich op de wereldkaart gezet als het topevenement in haar soort. Door een absolute toewijding aan kwaliteit en vakkennis heeft zij daarbij het speelveld van de kunstmarkt veranderd en de lat hoger gelegd. De beurs trekt toonaangevende verzamelaars en museumcuratoren uit de hele wereld. 
Voor vooraanstaande verzamelaars en belangrijke museale kopers is een bezoek aan TEFAF een must, omdat nergens anders zo’n uitzonderlijke verscheidenheid aan hoogwaardige kunst en antiek is te vinden. Tot de superieure werken in de negen secties van de beurs behoren onder meer moderne kunst, Oude Meesters, tekeningen, keramiek, Aziatische kunst, zilver, antiek, meubels en hoogtepunten van modern design. 

The European Fine Art Fair 2014

In een tijdperk waarin de markt zich in hoog tempo heeft ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen heeft TEFAF het internationalisme omarmd en biedt zij ook de reikende hand aan opkomende economieën.
Deelname aan TEFAF is voorbehouden aan gerenommeerde galeries en kunsthandelaren. Jaarlijks nemen zo'n 260 handelaren uit ca. 20 landen deel. De organisatoren verzekeren zich van de kwaliteit, conditie en de echtheid van de geëxposeerde voorwerpen door alle werken te laten keuren door een team van ca. 170 experts, onderverdeeld in circa 28 commissies, waarbij ook het Art Loss Register betrokken wordt. Deze procedure neemt drie dagen in beslag en gaat vooraf aan de beursopening. In 2013 meldden meer dan 500 journalisten uit ruim 20 landen zich aan om verslag te doen van de beurs.

TEFAF 2014

 Een korte impressie van TEFAF 2014
 Onze voorkeur gaat zoals elk jaar uit naar ornamenten en versieringen en de verschillende toepassingen ervan.
____________________________________________________________
_______________________________________________________


TEFAF 2014 |De stand van Röbbig, München (D)

Tefaf 2014 | De stand van Mallett, London

Tefaf 2014 | Op de stand van La Mésangère, Luik (B)

Detail opname van bas reliëf in perelaar

Tefaf 2014

Tefaf 2014 | Op de stand van Aveline de Quénetain,Parijs

Tefaf 2014 | Prachtig reliëf (Marmer) op de stand van Roelofs, Maastricht
Tefaf 2014 | De stand van Mühlbauer,Schloss Schönburg, (D)
Tefaf 2014 | De stand van J.Kugel, Parijs
Kunsthandel Piva uit Milaanhttp://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten