WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

donderdag 3 april 2014

De Europese Ambachtsdagen | Expositie Pearls of Craftsmanship | Atelier Menchior | Journées Européennes des Métiers d'Art 2014

Journées Européennes des Métiers d'Art, Luik

De Europese Ambachtsdagen
'Journées Européennes des Métiers d'Art'
 
Atelier Menchior |op 4, 5 en 6 april 2014

Door  de deelname van de provincie Luik aan 'De Europese ambachtsdagen' of Journées Européennes des Métiers d'Art, geeft zij ambachtelijk vakmanschap en de uitvoerders ervan de mogelijkheid hun know how te tonen aan een groot publiek.  Enkele leden van 'Pearls of Craftsmanship' zijn op 5 en 6 april 2014 te gast in het atelier van de firma Menchior in Ans, bij Luik.
Het familiebedrijf Atelier Menchior is sinds 1850 een vaste waarde in het  ontwerpen en het fabriceren van ornamenten en sierlijsten uit gips, al hun producten zijn op traditionele wijze vervaardigd en dit reeds meerdere generaties.

Website: http://www.menchior.be
______________________________________________
______________________________________

Leden van Quality Label 
'Pearls of Craftsmanship'
 geven een demonstratie in het Atelier van Menchior.
______________________________________________________________
__________________________________________________
Pearls of Craftsmanship’ promoot (Groepeert) traditioneel vakmanschap van hoge kwaliteit , zorgvuldig uitgekozen leden, stuk voor stuk unieke bedrijven . Ondersteunt  uiterst bekwame vaklui  met een bijzondere artisanale kennis  met historische gegroeide traditionele toepassingen ,maar ook met eigentijdse originaliteit.
 Dit is een plaats  waar de bezoeker geconfronteerd  word met  zijn  zoektocht naar  personalisering en  traditioneel vakmanschap .  Kennis willen maken met een groep van stielmensen  die van  duurzaamheid  en traditie  hun passie gemaakt hebben. 


Atelier Menchior | Pearls of Craftsmanship

‘Pearls of Craftsmanship ‘bestrijkt een palet van verschillende ambachten. Parels van artisanale beroepen die met hun originaliteit en breed perspectief , die u weten te  prikkelen en  te inspireren.
Voor mensen die zich  willen omringen door de hoogste graad van perfectie en smaak , een alternatief  bieden voor onbevredigende standaardoplossingen  waarmee  onze hedendaagse consumptiemaatschappij , ten onrechte , genoegen moet  nemen


Website : http://www.pearlsofcraftsmanship.com


Nemen deel aan 'De Europese Ambachtsdagen'
___________________________
 Atelier Menchior 

 Aravinda Rodenburg
 
 Atelier Tratteggio

Dorothea Van De Winkel

Eddie Van Hoef
Eddie Van Hoef te gast in het Atelier Menchior

Mestrom Kroonluchters
Mestrom Chandeliers te gast in het Atelier Menchior

Patrick Damiaens
Patrick Damiaens te gast in het Atelier Menchior

http://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten