WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 1 juni 2015

De TEFAF 2015 | The European Fine Arts Fair in Maastricht | Internationale Kunstbeurs

TEFAF 2015TEFAF, een tijdelijk museum

 The European Fine Arts Fair in Maastricht

Het is reeds 25 jaar een vaste gewoonte om elk voorjaar een bezoek aan de TEFAF in Maastricht te brengen, ik weet het nog goed die eerste keer in 1990, een waar feest voor het oog was het en het heeft een blijvende indruk op me nagelaten.
In dit Blog item bezoeken we de TEFAF 2015 in Maastricht , laten we gerust zeggen het jaarlijkse wederkerend evenement  waar wereldwijd reikhalzend  naar uitgekeken word. Ik mag echt van geluk spreken dat ik maar 20 min. rijden van Maastricht en de TEFAF woon.

The European Fine Art Fair. (TEFAF) werd in 1988 opgericht als een klein Europees evenement. Vandaag de dag is het ‘s werelds meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs, waarin negen secties met meer dan 250 exposanten ondergebracht zijn uit bijna alle continenten. De wandelgangen van dit 30.000 vierkante meter grote evenement worden elk jaar met bijzonder veel zorg en smaak gedecoreerd met tulpen.The TEFAF 2015


TEFAF Maastricht 2015

The European Fine Arts Fair in Maastricht is werelds meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs. Internationale galerieën tonen kunstwerken van de hoogste kwaliteit. Menig kunstverzamelaar kan hier zijn hart ophalen. Maar ook voor wie niets wil of kan kopen is een bezoek aan de TEFAF meer dan de moeite waard.

Een stand op de beurs is niet zomaar beschikbaar, er wordt een strenge selectie gemaakt en handelaren betalen hoge bedragen om überhaupt op de beurs te mogen staan. Ook voor aanvang van de beurs wordt nog uitgebreid gecontroleerd op authenticiteit, kwaliteit en conditie door een comité van experts.
De zware selectie toont aan dat de TEFAF er alles aan doet om haar exclusieve karakter te behouden; alleen dan kan ze haar toppositie bewaren. Ook dit jaar is dat weer gelukt.


Er is echter geen sprake van volledige exclusiviteit. Er heerst een algemeen idee over kwalitatieve kunst, wat toch tot gevolg heeft dat veel handelaren vergelijkbare werken tonen in hun stands. Een ieder wil immers dat hoge kwaliteitsniveau kunnen laten zien. Zo vinden we in de ‘fine arts’ hoek alle bekende namen en kunstenaars uit alle stijlperiodes, Van dyck, Rubens, Breughel, Boucher, etc.... te veel om op te noemen  en hangen er bij verschillende moderne kunsthandelaren een Miro, Picasso of Karel Appel aan de muur.

Het is dan ook juist leuk dat er op de TEFAF verschillende disciplines te zien zijn. Wandel bijvoorbeeld eens binnen bij de stand van Van der Ven waar eeuwenoude Aziatische objecten te zien zijn of droom even weg bij de schitterende diamanten in de vitrines van Graff.

Een kaartje mag dan wat kosten (40 Euro) maar al met al vind je nergens in België zoveel mooie kunst bij elkaar. Er is voor ieder wat wils en de sfeer is gemoedelijk.Zoals steeds verkiezen houtsnijwerk, ornamentiek en beelden onze voorkeur in dit immens aanbod .

Een korte impressie van een aantal objecten die ik gefotografeerd heb op TEFAF 2015 in Maastricht.Standhouder J.KUGEL op Tefaf, steeds een blikvangerhttp://www.patrickdamiaens.be
Geen opmerkingen:

Een reactie posten