WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 21 februari 2016

Een ANTIEKBEURS in Namen | Salon d'antiquités de Namur | ANTICA NAMUR 2015

Dit blogitem is een kort verslag, voornamelijk foto's die ik nam tijdens mijn bezoek aan Antica Namur 2015.

Antica Namur 2015


Antica Namur (Namen)

Wie zich langs de wandelpaden van de beurs Antica Namur begeeft, beleeft als het ware een heerlijke flashback naar die goede oude tijd.
Antica Namur, een niet te missen evenement voor Belgische en buitenlandse antiquairs. Antica Namur, de onmisbare ontmoetingsplaats met: 120 Belgische en buitenlandse antiquairs, 25.000 professionelen, verzamelaars en kunstliefhebbers. De place to be in het najaar!
Antica Namur verenigt kwaliteit, charme, traditie en gezelligheid om je een uitzonderlijk moment te doen beleven in de wereld van kunst en antiek.
De authenticiteit van de tentoongestelde stukken wordt gegarandeerd door de controle van het expertenteam. 


Antica Namur 2015 | Malvoisin Décorateurs

Bron van inspiratie

Waarschijnlijk is het bezoek aan Musea, Kastelen,  kerken en antiekbeurzen  de belangrijkste bron van inspiratie voor de ornamentsnijder. 
Het zijn plaatsen waar de vakman zijn ideeën haalt, waar hij op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan, en zelfs na 25 jaar ervaring in het snijden van ornamenten, nog steeds het gevoel heeft iets nieuws bij te leren.
We gaan er kijken hoe onze collega houtsnijders lang  geleden de problemen oplosten, hun kennis van de smaakvolle verhoudingen toegepast hebben in het interieur en om hun vormgeving en houtsnijtechnieken te analyseren .
Dit is een korte impressie van wat Antica Namur 2015 te bieden had.
________________________
_________________


Antica Namur 2015


Costermans Antiques | Antica Namen 2015Antica Namur 2015 | Le Couvent des Ursulines, LuikAntica 2015 | De Pauw-Müller Antiquairs


Antica 2015 | Costermans Antiques , Brusselhttp://www.patrickdamiaens.be

Facebook pagina


Geen opmerkingen:

Een reactie posten