WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

vrijdag 1 april 2016

De TEFAF 2016 | De kunst en Antiekbeurs in Maastricht | MECC

De TEFAF 2016 | De kunst  en Antiek beurs in Maastricht 

De TEFAF 2016 

De kunst  en Antiek beurs in Maastricht 
___________________


Het is reeds 25 jaar een vaste gewoonte om elk voorjaar een bezoek aan de TEFAF Maastricht te brengen, ik weet het nog goed die eerste keer in 1990, een waar feest voor het oog was het en het heeft een blijvende indruk op me nagelaten.
In dit Blog item bezoeken we de TEFAF 2016 in Maastricht (MECC), laten we gerust zeggen het jaarlijkse wederkerend evenement  waar wereldwijd reikhalzend  naar uitgekeken word.
Deze editie  was ik in gezelschap van een aantal cursisten houtsnijden, het was weer een aangename en leerrijke dag.

TEFAF 2016

De meest prestigieuze kunstbeurs van Europa is de Tefaf in Maastricht. Tefaf wordt bezocht door kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Verschillende kunstvormen worden gepresenteerd en zijn te koop tijdens deze kunst en antiekbeurs die traditiegetrouw in het MECC te Maastricht plaatsvindt.

Van 11 tot en met 20 maart 2016 wordt het MECC in Maastricht weer omgetoverd tot de toonaangevende kunstbeurs Tefaf. Tefaf is zo toonaangevend dat het zelfs tot de meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld behoort, mede hierdoor bezoeken jaarlijks tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland het kunstevenement. 
Alle relevante informatie over Tefaf Maastricht 2016 zijn onderstaande samengevat. Hiertoe behoren onder andere informatie over de locatie, openingstijden, toegangsbewijzen, de bereikbaarheid, enzovoorts.

Tefaf 2016

Sinds 1975 wordt The European Fine Art Fair (Tefaf) elk jaar georganiseerd in Maastricht. De beurs staat in het teken van kunst. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen verschillende kunstvormen. Elke kunstvorm wordt getoond in een eigen sectie, er zijn negen secties in totaal. Voorbeelden van getoonde kunst zijn beelden en schilderijen. 
Vooral op het vlak van oude kunst is Tefaf toonaangevend en geniet het bekendheid in de kunstwereld. Het oppervlak van Tefaf bedraagt 31.000 vierkante meter, waar in totaal circa 35.000 kunstobjecten te koop zijn. Op de kunstbeurs zijn bekende galerieën, handelaren en exposanten aanwezig.

De TEFAF 2016 | De kunst  en Antiek beurs in Maastricht 
Jaarlijks wordt de beurs door bijna 100.000 personen bezocht. Van de bezoekers is bijna de helft afkomstig uit het buitenland, wat de wereldwijde faam onderstreept. De beurs heeft een zeer exclusieve uitstraling en exposeren is niet voor elke kunstgalerie of handelaar weggelegd. Enkel vooraanstaande galerieën en handelaren geven acte de présence. 
MECC

De beurs wordt georganiseerd in het beursgebouw MECC, wat een afkorting is van Maastricht Exhibition & Congress Centre
De kosten voor een toegangsbewijs voor Tefaf bedraagt € 40,-. Indien je er een catalogus bij wenst kost een ticket € 60,- per persoon. Voor de bezoekers die meerdere dagen Tefaf bezoeken is de seizoenskaart een goede optie. Je kunt hiermee alle dagen van het evenement naar binnen voor € 100,- totaal. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen (uiteraard wel onder begeleiding van een volwassene), terwijl kinderen tussen de 12 en 18 jaar het kortingstarief van € 20,- betalen

Hier volgt een korte fotoreportage van mooie objecten en kunstvoorwerpen die  ik voor jullie gefotografeerd heb op TEFAF 2016.
_____________________
________________
De TEFAF 2016

Richard Redding Antiques Ltd

Galerie J.KugelGalerie J.Kugel

KOLLENBURG ANTIQUAIRS La Mésangère Luik | Tefaf 2016


Alberto Di Castro Rome | Tefaf 2016


Röbbig München | Tefaf 2016


KOLLENBURG ANTIQUAIRS,  Italiaanse Spiegel, Andrea Fantoni
  Italiaanse Spiegel, Andrea Fantoni, detail
Kunsthandel Peter Mühlbauer | Tefaf 2016

Theo Daatselaar Fine Arts & Antiques | Tefaf 2016

Mallett London | Tefaf

 La Mésangère, Luik | TEFAF 2016http://www.patrickdamiaens.be

FB Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten