WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zaterdag 29 april 2017

Heraldische Dag 2017 | Dag van de Heraldiek in Den Bosch | Zwanenbroedershuis in Den BoschOp deze editie van de Dag van de Heraldiek, (voorheen De Heraldische Dag ) was ik als standhouder aanwezig op de heraldische markt. De heraldische markt is een organisatie van de Nederlandse Genealogische Vereniging, het evenement ging door op de eerste etage van het Zwanenbroedershuis in het het historische centrum van Den Bosch. Het was zoals gewoonlijk een bijzondere interessante dag, we hebben weer veel bijgeleerd, oude bekenden gezien en nieuwe contacten gelegd.

 Dag van de Heraldiek in Den Bosch |  Zwanenbroedershuis in Den BoschProgramma “Dag van de Heraldiek 2017″

Het bestuur van het Nederlands Genootschap voor Heraldiek nodigt u van harte uit om op zaterdag 29 april 2017 deel te nemen aan de “Dag van de Heraldiek” in het Zwanenbroedershuis, Hinthamerstraat 94 te ‘s-Hertogenbosch.

Naast het officiële gedeelte is er deze dag voor geïnteresseerden een divers programma samengesteld met een drietal zeer interessante lezingen, alsmede een Heraldische Markt gedurende de gehele dag. Aan de Heraldische Markt werken onder andere mee: Rob Meijerink (boeken), Cor Böhms, William Coolen, Prisca van Dessel (Heraldisch kunstenaars), Patrick Damiaens (hout ornamentist en heraldisch houtsnijder), De Hoge Raad van Adel, Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde (KNGGW), en de Heraldische databank CBG, Nederlands College Heraldiek, NGV-Sectie Heraldiek, Werkgroep Heraldiek, Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

De toegangsprijs bedraagt € 20,00 .Dit is inclusief een lunch en drankjes. De toegangsprijs kunt u voldoen bij de entree van het Zwanenbroedershuis.

 Dag van de Heraldiek in Den Bosch |  Zwanenbroedershuis in Den Bosch


Prisca Van Dessel  | Ontwerp heraldiek

Programma

10.30 – 11.00 uur : Ontvangst (inloop vanaf 10.00 uur)

11.00 – 11.15 uur : Officiële opening door de loco-burgemeester en wethouder van Cultuur van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de heer H.C. van Olden.

11.15- 11.30 uur  : Aanbieding van een herautstuk aan het bestuur van het Illustere Lieve Vrouwe Broederschap.

11.30 – 12.00 uur : Lezing door de heer C.E.G. ten Houte de Lange; getiteld “Dubbele namen, dubbele wapens”.

12.00 – 13.15 uur : Lunch.

13.15 – 13.45 uur : lezing door drs. J.C.C.F.M. van den Borne; getiteld “De Hoge Raad van Adel als heraldisch college voor adel en overheid”.

13.45 -14.15 uur  : Lezing door de heer T. Joosen; getiteld “De relaties der Manderscheids met hun wapens”.

14.15 – 15.00 uur : Koffie en thee pauze.

15.00 – 16.00 uur : Vervolg “Heraldische Markt”. Deze markt is de gehele dag te bezoeken.16.00 – 17.00 uur : Afscheid  “Dag van de Heraldiek”.


Patrick Damiaens | Dag van de heraldiek 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten