WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 1 mei 2017

De TEFAF 2017 | Kunst en Antiek Fair in Maastricht | Antiekbeurs

TEFAF 2017

De TEFAF 2017
 Kunst en Antiek Fair in Maastricht
______________________
____________________

Het is voor mij sinds 1990 een vaste gewoonte om elk voorjaar een bezoek aan de TEFAF Maastricht te brengen, ik weet het nog goed die eerste keer, een waar feest voor het oog was het en het heeft een blijvende indruk op me nagelaten.
In dit Blog item bezoeken we de TEFAF 2017 in Maastricht (MECC), laten we gerust zeggen het jaarlijkse wederkerend evenement  waar wereldwijd reikhalzend  naar uitgekeken word.
Deze editie  was ik in gezelschap van een aantal cursisten houtsnijden, het was weer een aangename en leerrijke dag.




TEFAF 2017

De meest prestigieuze kunstbeurs van Europa is de Tefaf in Maastricht. Tefaf wordt bezocht door kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Verschillende kunstvormen worden gepresenteerd en zijn te koop tijdens deze kunst en antiekbeurs die traditiegetrouw in het MECC te Maastricht plaatsvindt.

Van 10 tot en met 19 maart 2017 wordt het MECC in Maastricht weer omgetoverd tot de toonaangevende kunstbeurs Tefaf. Tefaf is zo toonaangevend dat het zelfs tot de meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld behoort, mede hierdoor bezoeken jaarlijks tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland het kunstevenement.
Alle relevante informatie over Tefaf Maastricht 2017 zijn onderstaande samengevat. Hiertoe behoren onder andere informatie over de locatie, openingstijden, toegangsbewijzen, de bereikbaarheid, enzovoorts.

Sinds 1975 wordt The European Fine Art Fair (Tefaf) elk jaar georganiseerd in Maastricht. De beurs staat in het teken van kunst. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen verschillende kunstvormen. Elke kunstvorm wordt getoond in een eigen sectie, er zijn negen secties in totaal. Voorbeelden van getoonde kunst zijn beelden en schilderijen.
Vooral op het vlak van oude kunst is Tefaf toonaangevend en geniet het bekendheid in de kunstwereld. Het oppervlak van Tefaf bedraagt 31.000 vierkante meter, waar in totaal circa 35.000 kunstobjecten te koop zijn. Op de kunstbeurs zijn bekende galerieën, handelaren en exposanten aanwezig.




De TEFAF 2017
De kunst  en Antiek beurs in Maastricht

Jaarlijks wordt de beurs door bijna 100.000 personen bezocht. Van de bezoekers is bijna de helft afkomstig uit het buitenland, wat de wereldwijde faam onderstreept. De beurs heeft een zeer exclusieve uitstraling en exposeren is niet voor elke kunstgalerie of handelaar weggelegd. Enkel vooraanstaande galerieën en handelaren geven acte de présence.

 
Plattegrond Tefaf 2017

MECC

De beurs wordt georganiseerd in het beursgebouw MECC, wat een afkorting is van Maastricht Exhibition & Congress Centre
De kosten voor een toegangsbewijs voor Tefaf bedraagt € 40,-. Indien je er een catalogus bij wenst kost een ticket € 60,- per persoon. Voor de bezoekers die meerdere dagen Tefaf bezoeken is de seizoenskaart een goede optie. Je kunt hiermee alle dagen van het evenement naar binnen voor € 100,- totaal. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen (uiteraard wel onder begeleiding van een volwassene), terwijl kinderen tussen de 12 en 18 jaar het kortingstarief van € 20,- betalen

Kunst en Antiek Fair in Maastricht


Hier volgt een korte fotoreportage van mooie objecten en kunstvoorwerpen die  ik voor jullie gefotografeerd heb op TEFAF 2017.

___________________________________________________
_________________________________________

Mühlbauer Antiques | Tefaf 2017




Carlton Hobbs Antiques | Tefaf Maastricht 2017


Carlton Hobbs Antiques

Carlton Hobbs LLC | Tefaf 2017





Kollenburg antiquairs | TEFAF 2017

TEFAF 2017 | Galerie J.Kugel









Röbbig München | Tefaf 2017



Alberto Di Castro Roma | Tefaf 2017

Giovanni Della Robbia | Tefaf 2017


https://www.patrickdamiaens.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten