WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

vrijdag 1 december 2017

ANTICA NAMUR 2017 | Kunst en Antiek fair in Namen (B)

ANTICA NAMUR 2017 | 
Kunst en Antiekfair in Namen

ANTICA NAMUR 2017
_________________________
Kunst en Antiek fair in Namen (B)

Bron van inspiratie

Waarschijnlijk is het bezoek aan Musea, Kastelen,  kerken en antiekbeurzen  de belangrijkste bron van inspiratie voor de ornamentsnijder.
Het zijn plaatsen waar de vakman zijn ideeën haalt, waar hij op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan, en zelfs na bijna 30 jaar ervaring in het snijden van ornamenten, nog steeds het gevoel heeft iets nieuws bij te leren.
We gaan er kijken hoe onze collega houtsnijders lang  geleden de problemen oplosten, hun kennis van de smaakvolle verhoudingen toegepast hebben in het interieur en om hun vormgeving en houtsnijtechnieken te analyseren .

Kunst en Antiek fair in Namen (B)

Antica Namur 2017

Sinds een aantal jaren blijft Antica Namur 2017 aan belang winnen dankzij de eclectische combinatie van grote huizen en gepassioneerde jonge antiquairs die met smaak en elegantie alle specialiteiten van de verzamelmarkt coveren. De galeriehouders die uit heel België en Europa komen, laten gedurende 10 dagen het hart van de stad Namen kloppen op het ritme van de kunst.

Voor haar 41ste editie heeft Antica Namur een bijzonder en veelbelovend thema uitgekozen: "Grand Cru", naar het beeld van deze Belgische beurs die aan bekendheid en authenticiteit blijft winnen dankzij haar team van gespecialiseerde experts. Antica Namur 2017 wordt dus een editie van topkwaliteit, elegant, harmonieus, consistent, origineel, met een goede textuur en sprankelend, ... zoals een goede wijn! Van een uitstekend jaar, gegarandeerd door de aanwezigheid van vooraanstaande antiquairs die speciaal voor deze bijzondere verjaardageditie samenkomen.


Uiteraard wordt het thema van wijn en wijnranken geïllustreerd door de deelnemende galeries aan de hand van schilderijen, gravures of oude en moderne boeken, en door antieke stukken en tapijten. De wijnkelders, met hun fijngesneden glazen en karaffen, staan er naast glazen in kristal van Val Saint-Lambert, creaties van glasblazers uit Bohemen of ook nog Art Deco karaffen die op subtiele wijze kristal en zilver combineren.


Antica Namur verwelkomt zoals elk jaar een tentoonstelling van de belangrijkste stukken van de stad Namen, uitgekozen in functie van het thema van de beurs.


Een aantal impressies van


ANTICA NAMUR 2017
______________________
_______________

Kunst en Antiek fair in Namen (B) | Antica Namur 2017
Jachttrofee, Zwitsers houtsnijwerk
Saint-Eloi All Arts Labeuvrière (FR) 
Antiek Henri Vanhoenacker Brussel
http://www.patrickdamiaens.be
FB PAGINA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten