WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

woensdag 20 juni 2018

Belgian Maker Award 2018 - Hib’ster van het Jaar | UNIZO | Constatatie van ernstige copyright inbreuk | Unizo verwijderd video

Een bericht aan Belga Nieuwsagentschap
12 juni 2018 :

<img src="unizo.jpg" alt="unizo plagiaat inbreuk">
Belgian Maker Award 2018 | Hib’ster van het Jaar
Constatatie van ernstige copyright inbreuk | Unizo verwijderd video


Beste,

Gisterenavond heb ik iets schokkends ontdekt op het internet.

Op de FB pagina van Handmade in Belgium (UNIZO) kwam ik een promotie filmpje tegen voor een wedstrijd, die uitgerekend vandaag zijn apotheose kent. Het betreft : Belgian Maker Award 2018 - categorie hib’ster* van het Jaar (*Handmade in Belgium). Op 13 juni maken we de winnaar bekend!  Zoals hun FB pagina aangeeft.

Een wedstrijd die veel media aandacht zal krijgen in de loop van de dagen.


Dit korte filmpje toont versneld de 'stadia van bewerkingen' van het maken van een kunstwerk in hout ( met de hand).

Deze video herkende ik, het origineel is eigendom van een Italiaan (  Simone Riccardo  ) ik bracht (hem- haar) gisterenavond op de hoogte van deze inbreuk. Zoals zij-hij schreef, 'I am a bit shocked, they have taken possession of it without consent'.

Schokkend om deze inbreuk te ontdekken.

Een organisatie als UNIZO promoot Belgische vakmanschap, is woordvoerder van zelfstandigen, vele beloftes, etc,  etc..., gebruikt ongevraagd een video, het geheel een beetje oppimpen, een nieuw muziekje etc.. en gebruikt dit dan om een Vlaamse UNIZO-wedstrijd te promoten. Dit krijgt zeker nog een staartje.


Ik heb de video gedownload en op mijn eigen FB pagina gepost, 'zodat het niet verloren gaat'
 ___________________________________________
____________________________________
De dag nadien in Het Nieuwsblad.

UNIZO verwijdert promofilmpje voor ‘Handmade in Belgium’ dat toebehoort aan Italiaan.

Ondernemersorganisatie Unizo heeft woensdag 13 juni 2018 een promofilmpje voor zijn wedstrijd rond ‘Handmade in Belgium’ (HIB) verwijderd, nadat een Belgische houtkunstenaar aangegeven had dat het filmpje eigenlijk toebehoorde aan een Italiaanse collega van hem.


Het filmpje in kwestie (zie bovenaan dit artikel) is op internet inderdaad terug te vinden als afkomstig van kunstenaar Simone Riccardo van het Italiaanse S-Carving, en Riccardo bevestigt dat het om zijn video gaat.

Unizo-woordvoerder Filip Horemans laat weten dat de ondernemersorganisatie het voorval “zeer ernstig neemt en het ten gronde wil uitklaren”. Unizo zal ook contact nemen met de Belg die het mogelijk oneigenlijke gebruik van het filmpje aan de kaak stelde.

Riccardo laat weten dat hij de video een tweetal maanden geleden op Youtube plaatste en dat Unizo die zonder zijn toestemming gebruikt heeft. De Italiaanse kunstenaar bekijkt nog of hij een klacht zal indienen.

Het filmpje werd door Unizo ondertussen verwijderd.


______________________________________________
________________________________


Maar voordat ik BELGA nieuwsagentschap op de hoogte bracht van mijn ontdekking had ik de omstreden video eerst gesaved. Want mocht de Italiaanse kunstenaar toch beslissen een officiële klacht in te dienen dan kan hij steeds verwijzen naar deze blog waar het online staat. 

Het omstreden filmpje.En hier het origineel.http://www.patrickdamiaens.be

FB PAGINA Patrick Damiaens

1 opmerking: