WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 25 juni 2012

Gesculpteerde Boiserie | HOUTSNIJWERK voor Lambriseringen | RESTAURATIE lambriseringen Boiserie
Patrick Damiaens
'Het eindproduct is de grote uitdaging'
Kwaliteit boven alles.
Houtornamentist Patrick Damiaens is gespecialiseerd in het maken van gesculpteerde boiserie en lambriseringen. Wij ontwerpen voor u de perfecte decoratie , uw gepersonaliseerde wens, of dit nu in gotisch, 17de of 18de eeuwse stijl is.


 
Een kamer met lambriseringen voegt karakter en schoonheid aan uw huis. Massief eiken gesneden panelen maken een kamer, bibliotheek of studiekamer uitnodigend, warm en groots.
Een brede waaier van toepassingen in dienst van sfeer, comfort, functie, elegantie en...verbeelding.
Het creëren van een gesculpteerde lambrisering begint aan de tekentafel, steeds vertrekkend vanuit een samenwerkend gedachtegoed met de klant.

Lambrisering in L.XVI stijl.

Een van zijn specialiteiten is de Luikse ornamentiek.”Het is onderdeel van de in deze regio veelvoorkomende totaaldecoratie inde achttiende eeuw. Limburg behoorde toen tot het Prinsbisdom Luik . 

De Luikse stijl’ is een lokale interpretatie van Franse hofstijlen, maar steeds met eigenheid en identiteit in de uitvoering. Zo is de Luikse ornamentiek gedetailleerder en verfijnder.”
Dit betekent onder meer dat de ornamentist heel creatief moet zijn om het karakter en de expressie vast te leggen. 
Ook resulteert dit in decoratieve toepassingen die nooit te zwaar overkomen , eerder geraffineerd. “Door die verfijning is het een heel delicate job. 
Ik werk meestal in een houtdikte van 2,5 tot 5 millimeter.” ( voor meubilair) Voor een lambrisering is dat tussen de 1,5 tot 2 cm.


Houtsnijwerk op Régence lambriseringLambrisering voor badkamer

Zelf heb ik me toegelegd in het ontwerpen , versieren en sculpteren van ornamenten en werk nauw samen met vakmensen die het constructieve deel voor zich nemen.
Patrick Damiaens

Een eigen fabricaat volgt de voedingsbodem van deze samenwerking, het eindproduct is de grote uitdaging.

Paneel gesculpteerd in Rococo-stijl


Website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten