WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 24 juni 2012

HOUTSNIJDER Patrick Damiaens | HOUTBEELDHOUWER | ORNAMENTSNIJDER van Luikse meubelen


Houtornamentist
Houtsnijwerk geïnspireerd op de Luikse Stijl

De Belgische “Luikse meubelen” met zijn typische ornamentiek is ongetwijfeld voor de kenner een van de meest geraffineerde stijlmeubelen in zijn soort.
Het blijft een hele opgave en uitdaging voor zowel meubelmaker als houtornamentist om deze 18e eeuwse kunsttak op het hoogste niveau te houden.

Het tekenen van ornamenten en Houtsnijwerk

De creatie van  ‘Luiks meubilair’ begint aan de tekentafel. Elk technische constructieve verbinding, lijsten en ornamentale decoratie wordt op ware grootte op papier getekend.
Met respect, geduld en veel vakmanschap sculpteert de houtornamentist elk motief tot hij de juiste expressie en stijl-karakter vastgelegd heeft.


Ornamentsnijder patrick Damiaens
Elk stijlmeubel, uitvoering en toepassing is dan ook uniek en wordt geen tweede maal op dezelfde identieke wijze vervaardigd. Zo krijgt elke creatie uit het atelier van Patrick Damiaens een tijdloze en exclusieve uitstraling en zal altijd een vaste waarde blijven uitstralen voor mensen die hun interieur willen sieren met de hoogste graad van handwerk.

Patrick Damiaens


Gesculpteerde boiserie voor leefkamers

 Ontwerp en artisanale vervaardiging van houtsnijwerk en ornamenten

Reproducties en eigen creaties in de 18de eeuwse Luikse Meubelstijl

http://www.patrickdamiaens.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten