WELKOM OP MIJN BLOG

Dit is een plaats waar u geconfronteerd wordt met uw zoektocht naar personalisering en uniek vakmanschap, en waarbij u kennis kan maken met iemand, die van duurzaamheid en traditie zijn passie gemaakt heeft.

vrijdag 3 augustus 2012

VOORDEUR MET BOVENLICHT EN ORNAMENTEN | Gesculpteerde VOORDEUR MET HOUTSNIJWERK | SNIJRAMENPatrick Damiaens
Ornamentsnijder
'Ornamenten voor deuren' 
Gesneden bovenlichten en Snijramen


Ontwerp en artisanale vervaardiging van alle houtsnijwerk en ornamenten voor binnen en buitendeuren, traditionele en klassieke modellen of eigen ontwerp.


Omdat elke gesculpteerde buitendeur uniek en gepersonaliseerd is , en elke decoratieve toepassing van de ornamenten steeds anders is, krijgt elke woning een aparte en exclusieve uitstraling.Een bovenlicht of snijraam is het raam boven de voordeur, dat er voor zorgt dat er licht in de gang valt. Het is pas in de loop van de 17e eeuw dat  de eerste huizen met een gang verschenen. Voor die tijd viel je daadwerkelijk meteen met de deur in huis, in de huiskamer wel te verstaan.

Gesculpteerde ornamenten boven een voordeur
Aangezien een bovenlicht een centrale plaats heeft boven de voordeur, konden de mensen door een snijwerk of ornamentiek  te plaatsen  in  het bovenlicht, laten zien dat ze welgesteld waren. 

De eerste Bovenlichten en snijramen kwamen dan ook voor in huizen van de gegoede burgerij. Ze werden gesneden in de stijl van de periode,(Barok, classicisme, neo-stijlen) .Voor meer informatie voor snijramen en deuren met ornamentiek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen