WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 31 maart 2013

11de 'Nacht van de Geschiedenis' | Davidsfonds Maaseik | Pearls of Craftsmanship


16.000 deelnemers voor
11de Nacht van de Geschiedenis


Dinsdag 19 maart vond de elfde 'Nacht van de Geschiedenis' plaats, een van de grootste jaarlijkse erfgoedevenementen van Vlaanderen. Meer dan 16.000 geschiedenisliefhebbers namen deel aan zo’n 250 activiteiten rond het overkoepelende thema ‘Vakmanschap’.

Duizenden erfgoedvrijwilligers organiseerden zo’n 250 creatieve en originele activiteiten waarbij de deelnemers konden kennismaken met het rijke verleden van generaties ambachtsmannen en vakvrouwen. Exclusief voor de Nacht van de Geschiedenis openden een aanzienlijk aantal vakmensen hun ateliers voor een beperkt publiek.
De meest succesvolle activiteiten waren onder andere demonstraties van 8 leden van het kwaliteit label voor hoog vakmanschap 'Pearls of Craftsmanship' in Maaseik, de vertel- en filmavond in Zwevezele en het bedrijfsbezoek aan Monument Vandekerckhove in Zottegem. Deze drie activiteiten waren volzet, net zoals de helft van alle georganiseerde activiteiten.


11de Nacht van de Geschiedenis, Patrick Damiaens11de Nacht van de Geschiedenis, Emysfeer


Davidsfonds Maaseik, Patrick Damiaenshttp://www.patrickdamiaens.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten