WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

dinsdag 21 mei 2013

AFDELING HOUTSNIJDEN | Jaarlijkse excursie van de cursisten ORNAMENTSNIJDEN | Château de MODAVE | Château de DEULIN


Kasteel van Modave
 Jaarlijkse excursie van de cursisten
 houtsnijden - ornamentsnijden


Reeds vele jaren ga ik met een aantal cursisten, die de opleiding ornamentsnijden - houtsnijden bij me volgen, op jaarlijkse excursie. Château Versailles is één van de bestemmingen waar ze het meest naar uitkijken, maar dit jaar heb ik gekozen voor enkele, prachtige bestemmingen in eigen land.
Het Kasteel van Modave is uniek omwille van zijn prachtig bewaarde, historische interieurs en meubilair, dat dateert van de 17de  tot de 19de  eeuw. Op het Kasteel van Deulin hadden we het geluk het jaarlijkse 'Antiek en Brocante Fair' evenement mee te makenHelaas was het kasteel die dag niet toegangkelijk. Het Château de Modave en Château de Deulin zijn ook bestemmingen, die gemakkelijk met de auto te bereiken vallen, echte aanraders.
Op de terugweg hebben we nog een bezoek gebracht aan de stad Luik met een korte stadswandeling en een bezoek aan het vermaarde Musée d'Ansembourg, een museum opgedragen aan de 18de eeuwse Luikse decoratieve kunsten en Luiks meubilair.  We sloten deze bijzonder aangename dag af  in een restaurant in het historische centrum van Luik.
Hier volgt een kort fotoverslag:

Château de Deulin

 

 
 

  

LUIK, stadswandeling en het Musée d'Ansembourg

Luik, Les Terrasses
 
Luik, Les Terrasses

http://www.patrickdamiaens.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten