WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 5 mei 2014

Teakhouten tuinbank met tekst | Een boombank van tekst voorzien | Rustoord WZC Cecilia in Alken


Een tuinbank met tekst
Een boombank van tekst voorzien
___________________________________________________________________
_______________________________________________________________

Als de lente terug in het land is merk ik toch weer een duidelijke toenemende vraag naar tuinbanken is die van een tekst voorzien moeten worden. In dit geval gaat het met name om een geschenk aan bewoners van Rustoord Cecilia in Alken (B) aangeboden door de vrijwilligers van WZC Cecilia. Het geschenk bestaat uit de aankoop van een houten tuinbank, een zogeheten boombank, waarop een tekst moet worden aangebracht. 
Een zeer toepasselijke tekst: 'Hoe langer je jong blijft, hoe korter je oud bent'.

In Engeland zie je in tuinen en parken vaak een bank met daarop een passende tekst. Bij ons is dat wat minder frequent. Heeft u er wel eens aan gedacht om in uw tuinbank een passende tekst te laten snijden? Niet alleen maakt dat uw tuinbank extra mooi en met een gepersonaliseerde tekst krijgt uw boom- of tuinbank een aparte uitstraling. Als tekst kunnen gedichten, wijsheden of een gezegde in het hout gesneden worden.  Alles naar uw wensen.Heel bijzonder is het als uw bank een persoonlijke of een familiaal opschrift draagt waarvan alleen de opdrachtgevers en diens naaste verwanten en vrienden de betekenis kennen.

Mocht u meer informatie wensen, u kan mij steeds bereiken via mijn website.

Kwaliteit

Er is een zeer groot aanbod aan houten tuinbanken met eveneens een enorm verschil in aankoopsprijs. Dat betekent heel vaak ook een groot verschil in kwaliteit van de tuinbank. U kunt daarbij denken aan de kwaliteit van het hout, de houtsoort, de breedte van de planken en de manier waarop de bank is geconstrueerd. Een kwaliteitstuinbank moet gemakkelijk 30 jaar mee kunnen gaan. Bij de lichte goedkopere modellen kan de bank soms al na 5  jaar aan de open haard moeten worden gevoerd. Een lastige keuze dus.

Wat ik u wil meegeven is het volgende. Overweegt u een tuinbank van een gesneden tekst te latenvoorzien, overleg dan voor de aankoop van de bank met mij om te komen tot een evenwichtige keuze voor de totale combinatie van bank en de tekst.


W. Van dort
_______________________________________________

Een tuinbank voor Rustoord - Zorgcentrum Cecilia in Alken (B)

Tuinbanken | Gegraveerde Inscripties 

Inscriptie in tuinbank | 'Hoe langer je jong blijft, hoe korter je oud bent'

Rustoord WZC Cecilia in Alken

Boombank met tekst |  Rustoord WZC Cecilia in Alken

Gegraveerde Inscripties in hout

1 opmerking: