WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

maandag 11 maart 2019

De winstmarges op TEFAF zijn erg groot | Vergulde wand applique | TEFAF 2018

TEFAF 2018 | Vergulde wand applique

De winstmarges op TEFAF zijn erg groot  
Vergulde wand applique in hout


Gespot op de TEFAF 2018 in Maastricht. Twee bijzonder mooie wand applique in hout gesneden, deels verguld en voorzien van polychromie. Gemaakt in 1928.

In januari 2018 werden deze twee applique die verguld en deels van polychromie zijn voorzien, geveild bij veilinghuis Leslie Hindman Auctioneers in Chicago,Verenigde staten. Lot 667 werd geschat op 2000-4000 Dollar en werd afgehamerd op 6000 Dollar.(4900 Euro)
Toen ik in 2018 de TEFAF in Maastricht bezocht zag ik deze twee vergulde appliques op de stand bij een Engelse antiekhandelaar waar ze aangeboden werden.
Vraagprijs 55000 US Dollar (44800 Euro).
Een tip, veilinghuizen zijn de ideale plaats om mooi antiek of interessante objecten te verwerven aan betaalbare prijzen. Blijkbaar kopen ook de handelaars bij deze veilinghuizen in, dus waarom jullie niet. Maar we hoeven niet naar de VS om leuke en betaalbare objecten te verwerven, veilinghuizen in Luik en Namen hebben zeer mooie aanbiedingen. Een aanrader en zeer de moeite.


veilinghuis Leslie Hindman Auctioneers in Chicago,Verenigde staten.
Vergulde wand applique

veilinghuis Leslie Hindman Auctioneers in Chicago,Verenigde staten.
https://www.patrickdamiaens.nl


Onze FB pagina 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten