WELKOM OP MIJN BLOG

Deze blog heeft als doel houtsnijwerk en ornamentiek in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan een museum of een kasteel zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar deze blog laat jullie ook kennis maken met mijn eigen vakmanschap. Veel leesplezier.

zondag 1 december 2019

Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen | Bezoek aan Belgische antiekbeurs

Antiek fair Namur | ANTICA Namen 2019


Antica Namen 2019
ANTICA Namur 2019
Antiek fair ANTICA Namen














Antica Namur Fine Art Fair since 1977

Antica Namur is hét evenement voor liefhebbers van kunst en antiquiteiten. Antiek fair Antica streek ook dit jaar weer neer in de Expo van de Waalse hoofdstad Namen en dit van 9 tot 17 november. 

Op zondag 17 november waren we al vroeg uit de veren en trokken richting Namen en stonden om 11:05 aan de ingang van Namen expo: ons vier uren durende bezoek kon beginnen. Het viel me reeds op bij het binnenrijden van de parking dat we het rijk voor onszelf zouden hebben. Ik  zei nog tegen mijn medereiziger:  'het zal wel liggen aan het vroege uur', maar een uurtje of twee later merkte ik toch op, "waar is de gezellige drukte die ik  op dit evenement gewoon ben". Er waren met momenten gangpaden waar geen bezoekers rondliepen. 
Deze grote afwezigheid kwam ook later in een aantal gesprekken met standhouders  ter sprake. 
Blijkbaar was het reeds de gehele week zeer rustig op de beursvloer en alleen het openingsweekend was een traditioneel succes. 
De oorzaak van deze leegloop is me volstrekt onbekend, maar het zou kunnen te maken hebben met de desinteresse in antiek en traditionele kunsten, en dit vooral bij en door de opkomende generatie. Om eerlijk te zijn, veel jonge mensen ben ik ook niet echt tegengekomen. 
Een andere oorzaak zou kunnen zijn  dat de 'oudere' generatie die opgroeide met de nodige stijlkennis, de kunst om antiek te appreciëren en het herkennen van kwaliteit 'aan het uitsterven is'.


Voor de 2019 editie werd extra aandacht besteed aan de selectie van de +/- 130 galeriehouders en antiquairs. Enkele grote internationale huizen maar ook een aantal jonge antiquairs en galeriehouders, en enkele prominente  namen kan ik vermelden zoals:  Gallery de Potter d’Indoye, la Belgian Gallery, la Mésangère, Jan Muller, Ming’k-I Gallery en Galerie Berès. Klinkende namen die getuigen van de steeds toenemende invloed van deze beurs, die stilaan een vaste waarde is geworden en waarvan de reputatie onze landsgrenzen ruimschoots overschrijdt.

In de loop der jaren bouwde Antica Namur een stevige reputatie op, waardoor het nu een vaste afspraak is voor al wie houdt van kunst en antiek. Ze stelt namelijk een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor aan antiquairs en galeriehouders, die nieuwe verzamelaars en kunstliefhebbers willen ontmoeten.


Antica Namur wordt tegenwoordig beschouwd als een niet te missen beurs die zich positioneert als barometer van het beursseizoen.

Antica Namen 2019

Enkel impressies van Antica Namen 2019
_______________
_______

Malvosin, stoffen van hoge kwaliteit

Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen


Prachtige Rococo vergulde spiegel

Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen


Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen

Charles François ROSSIGNEUX

Detail van een notelaren wandklok


Uitzonderlijke decoratieve commode met schelpen | 
Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen


Fronton van een vergulde spiegel
Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen


Patrick Damiaens |
Italiaanse barok spiegel overdadig versierd met acanthusbladeren.

Medusa
Antiek fair ANTICA Namen 2019 | De antiekbeurs van Namen

https://www.patrickdamiaens.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten